Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT etkinliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) stratejik ortaklığında 11-12 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Etkinliğin açılışını T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık gerçekleştirecek.
   
Açılışta, dünyada ilk kez halka açık, 4K telekonferans ile TÜRKSAT 4B uydusundan ilk yayın yapılacak ve İstanbul'da yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Körfez Geçit Köprüsü ve Ankara'da bulunan TAI Uydu Test Merkezi'ne canlı bağlantı gerçekleştirilecek.
Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT etkinliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)'ın stratejik ortaklığında 11-12 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın katılım göstereceği etkinlikte  1 milyar dolarlık milli uydu ekosisteminin oluşturulması, 4,5 G- 5 G teknolojilerine yerli katkı desteğinin sağlanması, e-devlet kapısının bölgesel bir marka haline getirilmesi gibi konular ulusal ve uluslararası katılımcıların katkısıyla ele alınacak.
  
Dev Projelerde Gaza Basılıyor
 
3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçit Köprüsü'ndeki son durum, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın en önemli projelerinden biri olan TÜRKSAT 4B uydusundan yapılacak 4K telekonferans yayınıyla tüm Türkiye'ye aktarılacak. Etkinliğin dev projelerde gaza basmaya hazırlanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı için, adeta bir "başlama vuruşu" olması bekleniyor.