Turkcell'de Süreyya Ciliv'in istifasının ardından boşalan koltuğa kim oturacak? Yatırımcıların beklediği temettü ödemeleri yapılacak mı? Yaklaşan Genel Kurul öncesi bu iki önemli soru hala cevap bulamadı.
 
Süreyya Ciliv'in istifasının arından Genel Müdür Vekilliği'ne getirilen İlker Kuruöz, Bloomberg TV'de katıldığı programda yeni CEO ve temettü ödemeleri hakkında soruları cevapladı.
 
İlker Kuruöz, yeni CEO belirleme sürecinde kesin bir tarih bulunmadığını, 2015 için belirledikleri iş planını uygulamaya devam ettiklerini belirtti.
 
Kuruöz, yatırımcıların beklediği temettü konusunda, internet sitesindeki temettü politikalarının geçerli olduğunu ve Mart ayında gerçekleşecek Genel Kurul'da bir karar çıkacağını açıkladı.


Turkcell'in yerli cep telefonu üretiminde oyuncu olmayacağını belirten Kuruöz, konuşmasının devamında; "yakın coğrafyadaki yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. Yurtışı yatırımlar bizim için önemli. Azerbaycan'da yaşanan develüasyon sonucu, bu ülkede bulunan iştirakimizde kur zararı beklemiyoruz. Önümüzdeki dönemde yapılacak olası bir at yarışı ve Süper Toto ihalesini değerlendirebiliriz" dedi.