Turkcell'in başarılı Genel Müdürü Süreyya Ciliv istifa etti. 
Şok ayrılık, Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"9 Ocak 2007'de Turkcell Genel Müdürü olarak atanan Süreyya Ciliv, 31 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrılma kararı almıştır. 

Süreyya Ciliv görevinden ayrılma kararı ile ilgili olarak "Turkcell'de geçirdiğim sekiz yılda bilgiyle, teknolojiyle, inovasyonla, ve güçlü takım oyunuyla müşterilerimize, milletimize, sektöre ve hissedarlarımıza değer yaratmak için çalıştık. Bu yolculukta bize inanan ve eşlik eden tüm takım arkadaşlarıma, müşterilerimize, bayilerimize, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Emanet aldığım bayrağı teslim ederken birlikte çalıştığımız bu güçlü ekibin Turkcell'i daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum." dedi. 

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Akça "Turkcell olarak Sayın Süreyya Ciliv'in Genel Müdürlüğü döneminde birçok ilke ve başarılara imza attık. Sayın Ciliv, şirketimizin bir GSM şirketinden, bugün Türkiye'nin ve bölgenin önemli iletişim ve teknoloji şirketine dönüşümüne liderlik etmiştir. Kendisine bugüne dek sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz."  diye belirtti.

Turkcell Yönetim Kurulu, Turkcell Genel Müdürlüğü görevine halihazırda Teknoloji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz'ün mevcut görevine ek olarak vekalet etmesine karar vermiştir. Ayrıca, yeni Turkcell Genel Müdürü atama sürecini başlatmıştır."

YERİNE KİM GEÇECEK
 
Son dönemde sık sık görevinden alınacağı yerine ise bazı isimlerin geçeceği öne sürülüyordu. Bu isimlerden en çok konuşulan da THY Genel Müdürü Temel Kotil’di. Genel müdürlük sürecinin başladığı ifade edilen Turkcell’de direksiyona geçecek yeni ismin özel sektörden bir profesyonel mi yoksa yine kamuya yakın bir isim mi olacağı merak ediliyor.
 
Hisseler Ziraat’te rehin
Turkcell’de Karamehmet ile Rus Alfa Grubu arasındaki yüzde 13.8’lik hisse savaşı 2005’e kadar dayanıyor. 2005’te Rus Alfa ile Karamehmet 3.3 milyar dolarlık finansman paketinde anlaşmış, Alfa’ya yüzde 13.51 hisse veren Çukurova, yüzde 13.81’lik hisseyi rehin etmişti. Daha sonra Alfa, ‘ödemeler gecikti’ diyerek ile hisseye el koymak istemişti. Alfa parayı alabilmek için İngiliz Yüksek Mahkemesi Privy Council’e başvurmuştu. Mahkeme, Karamehmet’ten 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemesini istemişti. Ödeme için önce devreye Ülker Grubu’na ait Gözde Yatırım girmişti. Ancak sorun Ülker devre dışı bırakılarak çözülmüştü. Kamu bankası Ziraat’in Çukurova’ya 1.6 milyar dolar kredi vermesiyle Çukurova Turkcell’deki kontrol hissesini yeniden ele geçirmişti. Ama bu hisseler kredi karşılığı Ziraat Bankası’na yani kamuya rehin verildi. Hisse savaşı ise 2010’da zirve yapmıştı. 20 Ekim 2010’daki genel kurula hükümet komiseri katılmamış ve kongre 20 gün ertelenmişti. Bu 4 yıllık genel kurul yapılamama sürecini başlatmıştı. Ardından 2012’de SPK ortakların yönetim kurulu üyelerini görevden alıp üç bağımsız üye Ahmet Akça ile eski bakanlar Atilla Koç ve Hilmi Güler’i atamıştı. Görev süresi dolan 4 üyenin yerine de iki bağımsız üye daha atanmıştı.
 
Turkcell’in Ankara’da yapılan 20. yıl resepsiyonunda sahneye Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in yanı sıra kamu tarafından atanan yönetim kurulu üyeleri de çıkmıştı.
 
SÜREYYA CİLİV KİMDİR
Süreyya Ciliv 1958 yılında, Zonguldak'ta dünyaya geldi. 1977'de üniversite eğitimi almak üzere ABD'ye gitti. 1981'de Michigan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi. 1983 yılında ise Harvard Üniversitesi'nden MBA derecesini aldı. Profesyonel hayata ilk adımını Massachusetts eyaletindeki Metagraphics Company'de Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak attı. Daha sonra aynı şirkette Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörlüğü'ne terfi etti. Süreyya Ciliv, 1987 yılında Novasoft Systems Şirketi’ni kurdu. Takip eden on yıl içerisinde bu şirkette Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı pozisyonlarında bulundu. Ciliv 1997 senesinde Türkiye'ye Microsoft Ülke Müdürü olarak döndü. 2000 yılında şirketin Amerika'daki merkezine atanan Ciliv, 2007 yılına kadar Microsoft Global Satış, Pazarlama ve Servisler Grubu'nda üst düzey yönetici olarak çeşitli görevler üstlendi.