Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan 4,5G İhalesi'nin ardından açıklama yaptı.
 
Terzioğlu, "Turkcell olarak, Türkiye'nin en hızlı, en yüksek kapasiteli, bugünkü fiber hizmetinden bile daha hızlı mobil servisini vermek için cansiperane bir şekilde çalışacağız ve inşallah 1 Nisan 2016'da hizmete sokacağız. 4,5 G hepimize hayırlı olsun" dedi.
 
Finansman planlanmasına ilişkin bir soru üzerine de bu projenin lisans bedelleri ve teknolojik yatırımları için gerek öz kaynaklarından gerekse borçlanmak suretiyle her türlü kaynağı hazırlamış durumda olduklarını belirten Terzioğlu, "Bu konuda farklı bir yaklaşımımız olmayacak. Finansmanı konusunda kafamızda bir model var, onu uygulayacağız" dedi.
 
Kaan Terzioğlu / Turkcell: 10 kat hızlı mobil internet hizmeti
Bu teknolojinin şu anda sağladıkları hızların en idealinin 10 katı daha hızlı mobil internet demek olduğunun altını çizen Terzioğlu, "Bu bahsettiğimiz mobil internet bugün evlerimizde alışık olduğumuz normal fiberin de katbekat üzerinde hızlı olacak. Bugün aldığımız kapasite ile 375 megabit hıza erişebileceğimizi ve bu kapasiteyi yeterli bir şekilde Türk halkının hizmetine sunabileceğimizi görüyoruz ve bu açıdan çok mutluyuz. Bu şu demek; artık birinci ekran, televizyonlar değil, ellerinizdeki akıllı cihazlar olacak. Bu akıllı cihazların küçükleri, orta boyları ve büyükleri olacak. Gerçek bir video, öğrenim, eğlence, eğitim ve sağlık hizmetlerine bu akıllı cihazları kullanarak erişime hazır olmamız lazım. Biz de bu alanda sorumluluk aldığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.
 
Terzioğlu, ihalenin euro cinsinden yapılması ve dolar ve euro kurlarının artmasına ilişkin bir soru üzerine de dünyanın şu anda içinde bulunduğu volatilitenin daha önce görülmemiş bir volatilite olduğunu belirterek, "Hatta bunun hesaplandığı VIX endeksi (Volatilite endeksi) şu güne kadar gelmiş en yüksek noktalarından bir tanesinde. Bunu dikkatle değerlendiriyoruz, izliyoruz. Biz şirket olarak bu gibi durumlara hazırız, bunun simülasyonlarını, senaryo çalışmalarını yapıyoruz. Geldiğimiz durumda yüksek bir kur noktasındayız ama bunların da hazırlıklarını yapmış durumdayız" ifadesini kullandı.