Son dönemde şirketlerde taşınma telaşı var. Şirketlerin gözdesi yine Esentepe, Gayrettepe, Levent, Maslak hattı. Telekom şirketleride büyüyen operasyonel yapılarını yürütebilecekleri daha büyük metrekareli  yer arayışına girdiler. Kira avantajları nedeniyle ilginin arttığı Küçükyalı, Turkcell gibi dev bir şirketi evsahipliği yapacak. 

GSM'CİLER HAREKETLENDİ
Turkcell, yıllardır bu­lunduğu Beyoğlu'ndan taşınmaya ha­zırlanıyor. Semtin simgelerinden olan Turkcell Tepebaşı Plaza, şehrin mer­kezindeki bu yerini bırakıp Küçükya­lı'ya yerleşecek. Rönesans'ın inşa etti­ği RönesansBiz Küçükyalı projesin­den yaklaşık 30 bin metrekarelik yer kiralayan şirket, haziran sonu itibariy­le yeni merkezinde olacak. Şirketin bu hamle ile operasyonel anlamda iş­lerinin daha da kolaylaşması bekleni­yor. Toplam 47 bin 587 metrekare brüt kiralanabilir alana sahip Röne­sansBiz Küçükyalı projesinin 16 bin metrekarelik kısmı da Bosch Türkiye tarafından kiralandı. Projenin üçüncü bloğunda yer alacak olan şirket, Turk­cell ile komşu olacak.
 
AVEA'DA TAŞINMAYA HAZIRLANIYOR
Genel merkezini taşıyacak şirket­lerden biri de Avea. Şirketin Maçka'daki genel müdürlük merkezini üç ay sonra Esentepe'deki Astoria AVM'nin arka tarafındaki bir binaya taşıyacağı konuşuluyor.

Özlem Bay / Ekonomist