Sıra dışı tasarımlarıyla herkesin beğenisini kazanan ve hak ettikleri değeri bulacağı düşünülen Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge, neredeyse herkesin aklında aynı düşünceyi oluşturmuştur; şirket bu telefonları peynir ekmek gibi satacak. Özellikle Samsung, satış rakamlarındaki büyük beklentilerini ve talebi karşılamak için fazladan bir ekran fabrikası açmayı düşündüğünü açıkladığından bu yana durum böyle. Ayrıca piyasaya çıktığında cihazlara sahip olmak için sıraya girmiş bir sürü insan vardı. Ancak sürpriz bir biçimde, durum Samsung‘un amiral gemileri için pek de iç açıcı olmayabilir. Peki nasıl?
 
Telefon satışlarının tarihine biraz göz attığımızda, Samsung’un 25 günde 10 milyon adet akıllı telefon sattığını görebiliriz. Selefleri Galaxy S4 ise 27 günde 10 milyon adet satışa ulaşmıştı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken, 25 günde 10 milyonluk satış Galaxy S6 ve S6 Edge’in toplam satış rakamı. Bu durum da gerçekten satış rakamlarının büyüme hızında hayal kırıklığına neden oluyor. Samsung’un daha önceki, “yıl sonunda kadar 70 milyon adet satış rakamına” ulaşma iddiasını gerçekleştirebilmesi için, Aralık ayına kadar her ay 8.6 milyon adet akıllı telefon satması gerekiyor. Bu da, HTC ve Sony gibi küçük rakiplerinin tüm yılda yaptığını Samsung’un bir ayda yapmak zorunda olduğu anlamına geliyor.
 
2015 yılı Samsung’un istediği gibi bir yıl olmadı
Dünya oldukça büyük, ama yüksek kalite akıllı telefon pazarı zaten doymuş durumda. Bu da şu soruyu akıllara getiriyor; pazarlama tek başına çok fazla Galaxy S6 müşterisi yaratabilir mi? Bunun cevabına kesin olarak hayır diyemesek bile, bu düşünce daha ağır basıyor. Buna ek olarak, yakında gelecek olan Galaxy Note 5‘in de cihazların  satışı üzerinde olumsuz bir etkisi olacaktır. Örneğin; var olan Galaxy S6 ve S6 Edge akıllı telefonlarına para vermek yerine, Note 5’in çıkmasını bekleyen bir çok müşteri olacaktır.
 
Bütün bu etkenlerden yola çıkarak, 2015 yılının finansal yönden Samsung‘un istediği gibi şekil almadığını söyleyebiliriz. Eğer yıl içinde Samsung’un satışlarını değiştirecek beklenmedik bir şey olmazsa, şirket sadece telefonlarına yeni donanım ve tasarım kazandırmaktan çok daha fazlasını düşünmek zorunda kalabilir.