Microsoft, yeni tablet serisi Surface 3 modelini duyurdu. Daha önce Surface ve Surface 2 modelleriye tablet piyasasında boy gösteren yazılım devi, Windows 8.1 işletim sistemine sahip serinin son modeli Surface 3'ü teknolojiseverlerin beğenisine sundu.
Microsoft’un tablet modeli Surface, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler arasındaki cihaz boşluğunu dolduruyor. Günümüz tabletleri taşıma, okuma ve video izleme özellikleri olarak çok uygun, ancak iş için ideal değiller. Dizüstü bilgisayarlar ise iş bitirici olarak tasarlanmışlardır, ama onlarda kitap okumak istemezsiniz. Surface tablet gibi görünen ve onun gibi hareket eden bir dizüstü bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor.
video##1539##player
Surface pro 3, 799 dolar olmasına rağmen, klavyesi bu fiyata dahil değil. Klavyeyi ve Bluetooth kalemini ilave ettiğinizde yaklaşık, 1000 dolarlık bir maliyete ulaşıyor.
Microsoft, Surface 3 ile birlikte, öğrenciler, aileler ve işleriyle meşgul profesyoneller için fiyatı daha uygun bir tablet yapmayı amaçladı.
 
İşte Microsoft'un yeni Surface 3'ü hakkında bilmeniz gereken 11 şey.
 
1. Fiyatı 499 dolar
Bu fiyat 2 GB RAM' i ve 64 GB depolama alanı olan bir bilgisayar için oldukça iyi. Ancak bu fiyat 129 dolarlık klavyeyi içermiyor. Klavyeyle birlikte ödeyeceğiniz toplam miktar 628 dolar.
Microsoft'un Surface takımının başında bulunan Panos Panay'a göre Surface Pro 3 insanların tanıdığı ve sevdiği bir ürün.
Daha üst versiyon bir Surface 3 ise 599 dolar ve size iki kat Ram ve depolama alanı sunuyor. Ayrıca isterseniz ekstra 100 dolarla 4G-LTE kablosuz ağ bağlantısı ekleyebiliyorsunuz.
Surface 3 halihazırda mevcut durumda ve 5 Mayısta ABD'de satışa sunulacak.
 
2. Klavyeleri çok parlak
Microsoft'un hedef öğrenci kitlesinin doğrulamasıyla, klavyeler genç jenerasyonu hedefleyen son moda parlak renklerle geliyor. Bu parlak renkler domates kırmızısı, koyu şarap rengi, açık mavi ve mor. Ayrıca profesyoneller için barut rengi ve koyu mavi renkler de mevcut.
 
3. iPad'den ağır ama yeni MacBook'tan hafif
Surface 3'ün ağırlığı 622 gr. ve süper ince: sadece 0.34 inç, bir iPad Air'den hafif bir biçimde daha ağır.
 
4. Windows 8.1'in her şeyini çalıştırıyor ve ayrıca Windows 10'a yükseltilebilir
Surface'in daha önceki versiyonlarının aksine, Surface 3 windows 8.1'in full versiyonunu çalıştırıyor. Yani bir bilgisayarda kullanmaya alıştığınız bütün programları çalıştırabilirsiniz.
Panay'a göre iTunes veya Chrome olsa bile herşeyi çalıştırmak zorunda. Panay: "Bu ürünü aldığınızda kendinizi iyi hissedeceksiniz çünkü bu ürünle masada hiçbirşey bırakmanız gerek yok."
 
5. Mobil aygıtlar için dizayn edilmiş bir işlemciye sahip
Surface'in diğer ürünleri Surface RT ve Surface 2, Nvidia tarafından yapılan bir akıllı telefon işlemcisiyle çalışıyordu. Bu onları biraz ağırlaştırıyordu ama daha önemlisi windows 8.1'i tamamiyle çalıştıramıyorlardı.
Surface 3 ise Intel tarafından geliştirilen Atom x7 işlemciye sahip. Bunun çok yönlü avantajları ise 8.1'i tamamen çalıştırması ve bir mobil işlemciden beklenecek kadar pil verimi olması.
 
6. 10.8 inç ekrana sahip
Surface Pro 3' te olduğu gibi Surface 3 de 3:2 görüntü oranına sahip. Bu özellik onu Hd video izlemek için ideal olmaktan biraz çıkarıyor ama onu dikine tutarak mükemmel bir okuma veya yazma işlemi yapabilirsiniz.
 
7. Sizin akıllı telefonunuzla aynı şarj girişine sahip (eğer iPhone kullanmıyorsanız)
Surface 3, diğer Surface ürünlerinin kullandığı manyetik şarjın aksine Apple dışındaki bütün mobil aygıtların kullandığı mikro-USB girişini kullanıyor. Panay'a göre mikro-USB müşteriler tarafından oldukça rağbet gören bir özellik.
 
8. Üç farklı pozisyonda tutabileceğiniz bir dayanağa sahip
Surface'in arka dayanağı onu öne çıkaran özelliklerinden biri ve gittikçe daha iyi hale geliyor. Surface 3 arka dayanağın pozisyon sayısını üçe çıkarıyor: masa, kucak ve yatak.
Bu Surface Pro 3'ünki kadar kullanışlı olmasa da diğer Surface'lerin sahip olduğu bir yada iki pozisyondan daha çok yönlü.
 
9. Kalemle kullanılabilir
Surface kalemi Surface Pro 3 ve Surface 3'te de çalışıyor. Bu kalem iyi bir ağırlığa ve inceliğe sahip ancak onu cihazın içinde saklayamıyorsunuz.
 
10. İki HD kameraya sahip
8 mega piksel arka ve 3.5 mega piksel ön kamera olarak ikisi de 1080p HD video çekme kalitesine sahip.
 
11. Pil ömrü 10 saat
Pil ömrünü ölçmek ustalık isteyen bir iştir ancak Microsoft'un dediğine göre Surface 3'ün pili sizin günlük işlerinizi karşılayabilecek kadar dayanmaktadır. Microsoft'un iddiasına göre tek şarj ile 10 saatlik video izleyebilirsiniz.
Barış Cankı