Microsoft, Lumia akıllı telefon ailesinin en yeni üyelerini ve Suface Pro 4 tabletini geçtiğimiz gün duyurmuştu. Lumia 950 ve Lumia 950 XL yenilenen tasarımı ve Windows 10 işletim sistemiyle oldukça dikkat çekti.
Microsoft, yeni Lumia'ları kasım ayı itibarıyla yurt dışında satışa sunmayı planlıyor. Lumia'ların fiyatları da belli oldu. Telefonlar hakkında son merak edilen konu ise Türkiye'ye ne zaman geleceği.
Microsoft'un Windows 10 işletim sistemiyle PC, tablet, konsollar ve akıllı telefonları nasıl tek bir çatı altında toplayacağı merak konusu. Bu nedenle Lumia 950 ve 950 XL'ın da alıcıları şimdiden hazır. Ama Türkiye için biraz daha beklemek gerekiyor. Hatta ekonomik model Lumia 550'yi de beklemeliyiz.
Zira Microsoft Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Murat Kansu, Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550'nin 2016'nın ilk aylarında Türkiye'de satışa sunulacağını bildirdi. En erken ocak ayı diyelim isterseniz. Fiyat konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı.
Bu arada, bildiğiniz gibi Microsoft'tan HoloLens, Microsoft Band 2, Surface Book ve Surface Pro 4 duyuruları da gelmiş, yurt dışı çıkış tarihleri paylaşılmıştı. Bu cihazların Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise, henüz merak konusu.
Son olarak Kansu, tüm dünyada ve Türkiye'de Windows 10 için beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını, çok hızlı bir büyümenin yaşandığını, globalde şu an 110 milyon kullanıcıya ulaşıldığını ve Windows 10'lu 1 milyar cihaz hedeflediklerini dile getirdi.