Apple'ın mobil işletim sistemi iOS, kapalı kod kaynaklı sistem olduğu için iPhone ve iPad'lere sadece App Store üzerinden uygulama yüklenebiliyor. Bu da cihazları diğer mobil işletim sistemlerine karşı daha güvenli hale getiriyor. 

Ancak iOS işletim sisteminin getirdiği bu kısıtlamalara bağlı kalmak istemeyen geliştiriciler Jailbreak denilen bir yöntem ile bu sınırlamayı ortadan kaldırıyor. 

iPhone ve iPad'lri daha rahat ve özgür kullanabilmek adına jailbreak yöntemini tercih eden kullanıcılar, güvenlik olarak büyük bir riskide kabul etmiş oluyorlar.

Nitekim bu güvenlik açığını kullanan hacker'lar, jailbreak yüklü cihazları ele geçirebiliyorlar. Bu anlamda sosyal medya platformu Reddit sitesinde yapılan bir paylaşım; Jailbreak işleminin yapıldığı iOS cihazlardan iCloud e-posta ve şifrelerinin çalındığını ortaya koydu. 
Hacker'ların 220 bin iCloud hesabı bilgisini çaldığını belirten Reddit paylaşımında tehlikenin boyutuna dikkat çekildi.

Apple, Jailbreak işlemi yapılmış iOS cihazlarda meydana gelebilecek hack olaylarında hiçbir garanti vermiyor. Eğer Jailbreak'li iPhone veya iPad kullanıyor ve 3. parti repolar kullanıyorsanız iCloud şifrenizi değiştirmenizi ve Jailbreak'i kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.