Barselona'da düzenlenen MWC 2015 etkinliğinde, teknoloji şirketleri yeni cihazlarını peş peşe duyurmaya başladı. Samsung ve HTC'nin yeni amiral gemileri Galaxy S6 ve HTC One M9, fuarın en çok konuşulan telefonları oldu. Bizde bu iki cihazı sizler için kısaca karşılaştırdık.
 
Tasarım
HTC, yekpare metal kasa tasarımından vazgeçmeyerek yeni One M9'da da bu geleneği sürdürdü. Bu tasarımda birkaç küçük değişiklik yapan HTC, üst tarafta bulunan güç düğmesini, cihazın yan tarafına alarak tek elle kullanımı kolaylaştırdı. Daha dinamik görünüm kazanan One M9, üst sınıf bir görünümle potansiyel müşterilerin beğenisine sunuldu.
 
Güney Koreli Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6'nın tasarımı ise, tamamen yeni bir görünüme kavuştu. Kenarları yuvarlatılmış yekpare alüminyum kasa, Gorilla Glass 4 ile kaplı ön ve arka panel ilk bakışta iPhone 6'ya benzerliği ile dikkat çekiyor.
 
143.4 x 70.5 x 6.8 mm.’lik boyutlara sahip Samsung Galaxy S6 tartıda 138 gram çekiyor. HTC One M9 ise 157 gramlık ağırlığı ve 144.6 x 69.7 x 9.61 mm.’lik boyutlarıyla rakibine göre daha ağır ve daha kalın bir cihaz profili çiziyor.
 
İşlemci
HTC, yeni amiral gemisi One M9'da, 8 çekirdekli 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 işlemci ve 3 GB RAM bulunuyor. One M9'da olduğu gibi, Samsung'da Galaxy S6'da sekiz çekirdekli 64-bit işlemci kullandı. Ancak Samsung rakibinden farklı olarak şirketin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Exynos işlemciye yer verdi.
 
Daha önce gözde telefonlarında hem kendi üretimi olan işlemcilere hem de Qualcomm üretimi işlemcilere yer veren Samsung, Galaxy S6 ile birlikte bu alanda da bir geleneği sonlandırmış oldu. Samsung Galaxy S6’da da işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor.
 
Pil
Samsung, yeni amiral gemisinde radikal bir değişikliğe giderek çıkarılabilir pilden vazgeçti. Şirket, bunun yerine Galaxy S6’da yekpare kasa tasarımıyla sabit pil kullanımına geçti. Samsung Galaxy S6 2550 mAh kapasiteli bir pille birlikte geliyor.
 
HTC One M9’da ise 2840 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Aradaki fark büyük olmasa da, HTC’ye en azından kağıt üstünde avantaj sağlıyor.
 
Samsung ise kablosuz şarj desteği sunması sayesinde HTC’ye karşı önemli bir üstünlük kuruyor. Hızlı şarj desteğiyse hem Samsung Galaxy S6’da hem de HTC One M9’da mevcut. Bu noktada Samsung’un halihazırdaki en hızlı şarj süresini sunduğu iddiasını da hatırlatmakta fayda var.
 
Ekran
Samsung Galaxy S6’da 577 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5.1 inç quad HD Super AMOLED ekran bulunuyor. HTC One M9’da ise 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde, 440 piksel yoğunluğu sunan 5 inç ekran mevcut. Kısacası ekran konusunda Samsung, HTC’ye karşı üstünlük kurmayı başarıyor.
 
Kamera
Geçmişte kamera konusunda yenilikçi yaklaşımlar izleyen HTC, One M9 ile birlikte geleneksel çizgiye dönüş yapıyor. Cihazda 20 megapiksel arka kameraya 4 megapiksel UltraPixel ön kamera eşlik ediyor.
 
UltraPixel kameranın düşük ışıktaki üstün performansı HTC One M9’un selfie çekmek için ideal bir araç olabileceğini gösteriyor. Kullanıcılara çok yüksek detay sunması muhtemel gözüken 20 megapiksel arka kamerada optik görüntü sabitleme özelliğinin olmamasıysa önemli bir eksiklik olarak dikkat çekiyor.
 
Samsung ise kameralara dair geçmişten gelen güçlü pozisyonunu Galaxy S6’da da koruyor. 16 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera ile güçlü bir ikili sunan Galaxy S6, f/1.9 diyafram genişliğine sahip ön kamerasıyla selfie konusunda One M9’dan geri kalmayacağını açıkça ortaya koyuyor.
 
Kağıt üstünde kamera cephesindeki savaşın galibi Samsung gibi gözükse de, nihai yargı için iki cihazı da test etmek gerekiyor.