Samsung, dün gece Barselona'da düzenlediği özel etkinlikte, yeni amiral gemisi Galaxy S6'yı tanıttı. Tamamen yenilenen tasarımıyla karşımıza çıkan Galaxy S6, yekpare metal çerçeveli kasası ile rakibi iPhone 6'dan esinlenmesi dikkat çekti.
 
Ayrıca yeni tasarımında çıkarılabilir pilden vazgeçen Samsung, yine iPhone'da olduğu gibi artırılabilir microSD hafızadan vazgeçti. Şirket, Galaxy S6'da, standart olarak 32, 64 ve 128 GB depolama seçeneklerine yer verdi.
 
Samsung, tasarımda bir yenilik daha yaparak, plastik malzeme kullanımını terk etti. Şirket yeni amiral gemisinin ön ve arka yüzeylerini, Gorilla Glass 4 özellikli cam ile kapladı. Samsung müşterileri belki de en çok bu yeniliği beğenecekler.
 
Ayrıca kablosuz ve daha hızlı şarj özelliği, şirketin Galaxy S6'da yer verdiği yenilikler arasında yer aldı.
 
Samsung'un hedefinde iPhone 6 var!
Samsung etkinlik esnasında amiral gemisi Galaxy S6'yı birçok konuda iPhone 6 ile karşılaştırdı. Mesela bunlardan birisi sağlamlıktı. Samsung, Galaxy S6'nın %50 daha dayanıklı metale sahip olduğunu belirtti. Hatta bükülmeyeceğini söyleyerek de Apple'a göndermede bulundu.
Bunun yanında Samsung'un, Galaxy S6'yı iPhone 6 ile karşılaştırdığı bir başka konu ise kamerasının düşük ışık performansıydı. Galaxy S6, düşük ışık performansında da iPhone 6'nın bir hayli önünde gözüküyordu. Son olarak da şarj sürelerinde bu iki telefon karşılaştırıldı. Samsung'un açıkladığına göre, iPhone 6'nın yarı şarj olduğu sürede Galaxy S6 tam şarj oluyor.
 
Her iki cihazın fiyatı 2.500 TL civarında. İki cihaz arasında kalanlar fiyattan çok özellik, marka ve tasarım detayına bakarak karar verecekler.
 
Bizde karar vermenize yardımcı olmak için, iki cihazın teknik özelliklerini karşılaştıran bir tablo hazırladık.