Hatırlarsanız kısa süre önce Android ve BalckBerry marka telefonların iPhone'la değiştirilmesine yönelik bir programdan sizlere söz etmiştim. "Yeniden kullanım ve geri dönüşüm" programı Amerika dışında, Kanada'da ve ayrıca İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya'nın dahil olduğu birkaç Avrupa ülkesiyle birlikte genişledi.

Apple cihaz geri alımları ve fiyat farkı konusunda üçüncü bir taraf olarak Brightstar'la da ortaklığa girdi. Eski iPhone'ların yanı sıra Samsung, BlackBerry, Sony, HTC, Nokia ve LG'nin telefonları değişim programı içinde yer alıyor.

Değişim programı dahilinde tüketiciler eski cihazlarının durumuna bağlı olarak Apple Store'lardan hediye kartı veya banka havalesi yoluyla belirli bir kredi alacak. Bu indirim kredisini iPhone 5C, iPhone 6 veya iPhone 6 Plus alırken kullanacak. Eski telefonlar özellik, kozmetik gibi noktalarda değerlendirmeye girecek. Böylece değer biçilecek. Önceki raporlara göre Apple Store çalışanları ne kadar değer biçileceği konusunda eğitimler aldı.

İndirim kredisi ve kartı demin belirttiğim iPhone modelleri dışında Apple Watch, Mac veya herhangi başka bir Apple ürününün satın alınmasında kullanılmıyor. Brightstar'ın sitesinden cihazın tahmini fiyatı da öğrenilebilir.

Bloomberg'in raporuna göre değişim programı yarın Çin'de de başlıyor, ancak farklı markaların telefonları programa dahil değil. iPhone geri alım programı Amerika, Kanada, Avustralya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İsviçre ve Hollanda'da şu anda mevcut durumda.