2015 yılının ilk çeyreği akıllı telefon satışlarına göre yapılan listede Microsoft ve Sony liste dışı kalırken, Çinli telefon üreticileri yükselişini sürdürüyor.

Akıllı telefon pazarı o kadar hareketli ki, belli bir doğrultuda tutmak neredeyse imkansız. Sadece bir kaç yıl önce Nokia en tepedeyken, Samsung‘un hükümdarlığı başladı. Şimdi de Çinli şirketler listenin en yukarısında yer alabilmek için yükselişlerini devam ettiriyorlar.
 
Birincilik tahtına Samsung oturdu
Geçen yıl Apple, satış rekorları kıran iPhone akıllı telefonuyla pazara büyük bir şok dalgası yollamıştı ve ilk defa Samsung ile birinciliği paylaşmıştı. Bu durum son olmayacak çünkü, Apple sadece yüksek kalite telefonlar üretirken Samsung, düşük kaliteden yüksek kaliteye kadar her kesime hitap eden telefonlar üretiyor. 2015’in ilk çeyreğinde de, toplam 82.8 milyon cihaz satışı ve yüzde 24.3 pazar payıyla en tepeye oturmayı başardı. Samsung’u doğal olarak 61.6 milyon satış rakamı ve yüzde 17.9 pazar payıyla takip eden firma Apple oldu.
 
Dünyanın en pahalı cep telefonları

Çinli firmalar yükselişte
Buraya kadar olan zaten bildiğimiz Samsung-Apple yarışı. Listedeki asıl bomba ise iki dünya devi şirket olan Microsoft ve Sony‘nin listedeki yerini Çinli şirketlere bırakmış olması. Listeye dikkatli bakarsak, Apple dışındaki diğer bütün şirketlerin Asya ülkelerine ait olduğunu görebiliriz (7 tanesi Çinli).

satış listesi

Bir o kadar ilginç olan bir tahmin de, akıllı telefon pazarı tahminleri konusunda gerçekten iyi olan eski Nokiayöneticisi Tomi Ahonen’den geldi. Ahonen, 2015 yılı boyunca Apple’ın pazar payının düşüşünü sürdüreceği iddiasında bulundu.
 
En hızlı şarj olan 16 telefon