Amerikan teknoloji devi Apple, iPhone 5’in tanıtımından beri her yılın Eylül ayında iPhone’un yeni nesil modelinin lansmanını yapıyordu. Steve Jobs’un “O telefonları kimse satın almayacak.” sözüne rağmen geçtiğimiz yıl 5.5 inçlik iPhone 6 Plus tanıtılmış, fakat bükülme skandallarından başı kurtulmamıştı.

Teknoloji devinin tekdüzelikle eleştirilmeye başlanırken geçtiğimiz yıllarda gelen bu çıkışının devamı geleceğe benziyor. Apple’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre firma her 2 modelinin de satış grafiklerinden oldukça memnun. Bundan dolayı bu yılın Eylül ayında iPhone 6S ile beraber 6S Plus’un da tanıtılması bekleniyor. Bu 2 modelle beraber Apple’ın farklı arayışlar içinde olduğu; çok eleştirilen iPhone 5C’nin yeni versiyonu olacak iPhone 6C üzerinde çalıştığı ve JDI-Sharp ortaklığında bir kavisli ekran üretimi için görüşmeler yaptığı iddia ediliyor.



Kavisli iPhone fikri kulaklara hoş gelse de bu düşünce Samsung tarafından pek hoş karşılanamayabilir. Ayrıca üzerinde çalışılan yeni modellerin Pegatron ve Foxconn ortaklığıyla üretileceği de söylenenler arasında. Anlaşılan, Apple Eylül ayındaki lansmanında yine teknolojiseverleri şaşırtacak yenilikler peşinde.