Google, mobil işletim sistemi Android'in en yeni sürümü Android 6.0 Marshmallow güncellemesini yayınladı. Android telefonların performansını ve çehresini büyük ölçüde değiştirecek Android 6.0 Marshmallow, özellikle bellek ile batarya tüketimi konusunda ciddi iyileştirmeler getiriyor.
Şimdilik Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 ve Nexus 9 model cihazlara yüklenebilen güncellemenin çok yakında diğer Android telefonlara da gelmesi bekleniyor.
 
İşte Android 6.0 Marshmallow yüklenecek cihazların listesi:
 
Nexus 5 (2013)
Nexus 6 (2014)
Nexus 9 Evet
Nexus Player
Huawei Nexus 6P
LG Nexus 5X
LG G3
LG G4
HTC One M8
HTC One M9
HTC One M9 +
Motorola Moto G (3. nesil)
Motorola Moto X Play
Samsung galaxy s6
Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 EdgePlus
Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note Edge
Samsung Galaxy Alpha
Sony Xperia Z5 
Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z3 Hayır
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 +
 
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW GÜNCELLEMESİ İLE YENİ NELER GELİYOR
 
Yenilenen Chrome sekmeleri ve App Links
Android 6.0 Marshmallow ile Chrome’a özelleştirilebilir sekmeler özelliği geliyor. Bu özellik ile Chrome’daki sekmeleri kişiselleştirebileceksiniz. Uygulama arası geçişler Android 6.0 Marshmallow ile daha da gelişiyor. App Links özelliği sayesinde örneğin; size gelen Tweet içerikli bir maile tıkladığınızda otomatik olarak Twitter uygulamasında o Tweet açılacak.
 
Android Pay ile ödeyin
Google’ın ödeme sistemi Android Pay basitlik ve güvenlik sunuyor. Android kullanıcıları artık NFC destekli cihazlarından kredi kartları yanında olmadan alışveriş yapabilecek. Android Pay 700,000'in üzerinde mağazada kullanılabilir olacak.
 
Parmak izi okuma gelişiyor
Android 6.0 Marshmallow ile gelen bir yenilik ise gelişmiş parmak izi okuyucusu. Android’in zayıf kaldığı noktalardan biri olan parmak izi okuyucusu Android 6.0 Marshmallow ile gelişiyor. Yeni parmak izi okuyucusu ile Google Play üzerinden uygulama indirebilecek veya alışveriş sitelerinden parmak izi ile alışveriş yapabileceksiniz.
 
Şarj sorunu çözülüyor
Android 6.0 Marshmallow ile şarj sorununda büyük bir yenilik yapılıyor. Geliştirmeler sayesinde pil ömründe 2 kata yakın iyileşme görünecek. Ayrıca artık Android USB Type C girişini destekleyecek.
 
Doze adı verilen özellik sayesinde cihazın hareket algılayıcıları sadece cihazınız hareket ettiğinde uygulamaları aktif olarak kullanmaya başlayacak. Bu da cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda pil tüketmini minimuma indirmek anlamına geliyor.