Apple'ın milyonlar satan telefonu iPhone 6, tüm dünyada satış rekorları kırmaya devam ediyor. Cihazın bu başarısı, çabuk yoldan para kazanmak isteyen uyanıkların ilgisini çekiyor. Özellikle uzakdoğulu işletmeler sahte iPhone'lar üretip satmaya çalışıyorlar. Son olarak geçtiğimiz gün Çin'in başkenti Pekin'de sahte iPhone üreten bir fabrikaya polisler tarafından baskın yapıldı.

İHBARI APPLE YAPTI
Bir süredir Çin'de sahte iPhone'lar üzerine Çin polisiyle çalışmalarını sürdüren dünya devi Apple, 41 bin çakma iPhone'un bulunduğu fabrikadan haberi olur olmaz polise bilgi verdi. Çok geçmeden de Çin polisi fabrikaya baskın düzenledi.

Pekin Polisi'nden gelen açıklamalar doğrultusunda bu sahte iPhone üreten fabrikanın binlerce çalışanın da, işsiz kalmış oldu. Üstelik kapatılma sürecinde binlerce sahte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modeline de el konuldu.

El konulan bu sahte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin dikkat çeken noktası ise Apple’ın Touch ID isimli parmak izi okuyucu sisteminin dahi kopyalanmış olması oldu. Her ne kadar bu sahte parmak izi okuyucu sensör, gerçek parmak izini okuyamıyor olsa da üzerine dokunulduğunda kilit açma işlemini gerçekleştirebiliyor.

Polis raporlarına göre fabrikada toplam 41.000 sahte iPhone ele geçirilmiş. Bu ele geçirilen iPhone'ların değeri ise yaklaşık 120 milyon yuan yani 19 milyon dolar değerinde.