İnternetin dünyada yaygınlaşarak dönüştürmeye başladığı üretim ve sanayi sektöründe çağı takip eden ve süreçlerini hızla sonuçlandıran şirketlerin yarışı başladı.

Özellikle Avrupa’da internetten esinlenerek başlatılan yeni dönem olarak anılan Industry 4.0 kavramına Ülker de geçen yıl pilot şirketlerinde başlattığı çalışmaları Yıldız Mükemmellik Yolu çatısı altında topladı. Geçen yıl dört şirketle çıkılan Yıldız Mükemmellik Yolu, bu yıl 11 şirketle genişleyerek devam ediyor. 

Yıldız Mükemmellik Yolu toplantısında Almanya Enformasyon Teknolojileri Başkanı Prof. August Wilhelm Scheer, Ülker ve Yıldız Holding çalışanlarına Industry 4.0’ı anlattı. Toplantı açılışında Yıldız Holding Gıda Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, şunları söyledi:

‘Rekabet üstünlüğü’

“Yeni dönemde bize sürdürülebilir ve geliştirilebilir rekabet üstünlüğü sağlayacak bu yolu oluştururken dünyanın herhangi bir yerinde başarılı olmuş bir modeli kendimize adapte etmedik. Tamamen bize özgü bir yol haritası çizdik. Uçtan uca bütün sistemlerin birbiriyle konuştuğu bir organizasyon oluşturmayı hedefliyoruz. Böylece ürünün kaynağından rafa ve hatta tüketicinin evine gidene kadar bütün süreçlerini izleyebilecek ve gerektiğinde süratle aksiyon alabileceğiz.” 

‘Dijitalleşeceğiz’

Yıldız Mükemmellik Yolu programını dört ana başlık altında topladıklarına belirten Tütüncü, şunları söyledi:
“İş süreçlerini önce yalınlaştırıp sonra dijitalleştirerek uçtan uca değer oluşturan, gerçek zamanlı verilerle hareket eden, çeviklik sağlayan, riskleri ve fırsatları yerinde, süratle değerlendirerek, gecikmeden kararlar alan ve rekabette bir adım önde olmaya odaklanan bir dönüşüme öncelik veriyoruz.”
Tütüncü, Ülker Çikolata’nın Endüstride Mükemmellik Ödülleri’nde birinci olduğunu hatırlatarak, “Ülker Çikolata, Avrupa’nın lider şirketlerinin de aralarında olduğu Industrial Excellence Award (Endüstride Mükemmellik Ödülü) yarışmasında Türkiye birincisi oldu. 29 Eylül tarihinde ülkemizi temsil etmek üzere Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Hollanda ve İspanya’nın finalistleriyle yarışacağız” dedi.