Facebook, internete erişimi olmayan bölgeler için geliştirdiği ücretsiz internet hizmeti için Fransız uydu operatörü Eutelsat ile anlaştı.
 
The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre Facebook ve Eutelsat, Afrika kıtasına ücretsiz internet yayınlamak için anlaşma imzaladı. İki şirket Afrika kıtasına mevcut uydular aracılığı ile ücretsiz olarak internet ağı kuracak. 2016 yılından itibaren sunulacak olan internet ilk etapta 14 Afrika ülkesini kapsayacak.
 
Eutelsat’tan yapılan açıklamaya göre Sahraaltı Afrika geneline ve en ücra köşelere genişbant internet hizmeti sunulacağını duyurdu. Anlaşma kapsamında Londra merkezli yeni bir şirket kuracağını söyleyen Eutelsat, bu girişimle Afrika’daki geniş bant işini büyütmeyi de amaçlıyor. Zira şirket bugün halihazırda bu bölgede Ku-band uydularıyla yalnızca profesyonellere hizmet veriyor.
 
Facebook halen Internet.org kapsamında insansız hava araçları ile kendi internet ağını kurmak için çalışmalar yapıyor. Ancak bu projede işler yavaş ilerlediği için şimdilik uydular üzerinden çalışacak bir servis kullanacağı ifade ediliyor. Habere göre sunulacak olan internet Facebook’un yeni girişimi internet.org üzerinden kullanılabilecek.